AİLE BİRLEŞİMİ
Diğer ülkelerin 3. Devletlere uyguladığı vize politikası gereğince, vize istediği ülke vatandaşlarının ülkeye geliş amaçlarına uygun olarak vize almaları gerekmektedir.

Aile birleşim amaçlı vize, aile birliğinin korunması maksadıyla yabancı uyruklu aile bireylerine tanınan vize türü olup belirli şartları taşıyan yabancılara verilmektedir.

O ülkenin vatandaşı veya ülkede geçerli çalışma veya ikamet izni bulunan yabancı ile evli olan yabancının veya çocuklarının aile birleşim amaçlı vize başvurusunda bulunması, ilgili evrakları hazırlaması ve başvuru gününde randevuda hazır bulunması gerekmektedir.


............................................................................................................................

Almanya Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir? · Başvuru Formu: .

· Pasaport: .

· 2 Adet Vesikalık Fotoğraf: Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formül B):

· Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.

· Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: (tüm aile ve varsa daha önceden boşanmaları)

· İkametgâh belgesi:

Almanya’da Yaşayanlara Ait Evraklar:

**Almanya’da Yaşayan Eşin İkametgâh Belgesi:

**Almanya’da Yaşayanlara Ait Kimlik Bilgileri:

· Maaş bordrosu

· Sağlık Sigortası

· Eşlerin önceki evliliklerine dair belgeler

· Eşlerin çocukları hakkındaki belgeler

· Almanca Bilgisini Kanıtlayan Belge


............................................................................................................................

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Başvuru Evrakları

Fransız Eş İçin;

· Pasaport (öngörülen dönüş tarihinden sonra en az 3 ay geçerli)

· İki adet güncel,biometrik fotoğraf

· Kimlik fotokopisi

· İkamet ettiğiniz ülkenin bir vatandaşı değilseniz, söz konusu ülkedeki yasal ikametinize dair kanıt (oturum izni vs.)

· Üst bölümü doldurulmuş OFII formu

· Fransız vatandaşı olan eşin CNIS veya Fransız vatandaşlığı sertifikası veya doğum belgesinin tamamının sureti veya Fransız eşin Fransız vatandaşlığına geçiş belgesinin aslının sureti.

· Evlilik durumuyla ilgili kanıtlayıcı belgeler

· Son 2 aya ait, Fransız evlilik akdinin tamamını içeren aslı gibi sureti veya yabancı evlilik akdinin son 3 aya ait transkriptinin aslı gibi sureti .

· Aile cüzdanı nikahın 3 aydan eskiye dayanması halinde : Türk vatandaşı eşin Tam Vukuatlı nüfus kaydı örneği

Yabancı Pasaport Sahipleri İçin;

· Pasaport (öngörülen dönüş tarihinden sonra en az 6 ay geçerli)

· İki adet güncel, biometrik fotoğraf

· Kimlik fotokopisi

· İkamet ettiğiniz ülkenin bir vatandaşı değilseniz, söz konusu ülkedeki yasal ikametinize dair kanıt (oturum izni vs.)

· Pasaporttaki vizeli ve mühürlü tüm sayfaların fotokopisi

· Üst bölümü doldurulmuş OFII formu

· Aile ilişkisinin kanıtı

o Evlilik akdinin açma (mernis) (noter tasdikli tercümesi)

o Boşanma durumu: boşanmaya dair mahkeme kararı

o Reşit olmayan çocuklar için: çocukların doğum belgelerinin tamamı (mernis) (noter tasdikli tercümesi)

o Ebeveynlerin boşanması durumunda: reşit olmayan çocukların için yazılmış kalan velinin vekâletnamesi (noter tasdikli tercümesi)

*Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği de olmak üzere, Tüm belgeler İngilizce veya Fransızca’ya çevirilmiş ve bir noter tarafından tasdiklenmiş olmalıdır. Türkçe hiçbir evrak kabul edilmemektedir. Çeviri işlemleri tarafınıza aittir. **Aile Birleşimi sonuçlanma süreleri: Vize şartlarının yerine getirilip getirilmediği hususundaki tetkiklere Fransa’daki resmi kurumlar dahil olduğundan vize işlemi birkaç ay sürmektedir. Konsolosluk resmi tatil günlerini ve yabancı pasaportları kapsamaz.


............................................................................................................................

Avusturya aile birleşimi için gerekli belgeler

·
Avusturya aile birleşimi için hazırlanmış başvuru formu

· Pasaport

· Biometrik fotoğraf

· Sabıka kaydı

· Geçim kaynağını gösterir evraklar

· Uluslararası doğum kayıt örneği

Avusturya’da ikamet eden yakınınızdan talep edilecek evraklar

· Kira sözleşmesi - Tapu senedi

· Maaş bordrosu

· Pasaport

· Sigorta kartı

· İkamet senedi

· Maddi gelirleri kanıtlayan belgeler

· Dil bilginizi kanıtlayacak evraklar

· Kimlik bilgileri

...............................................................................................................................

İngiltere Aile birleşimi vizesi, diğer vize çeşitlerine göre prosedürleri oldukça geniştir;

· VAF4A Online Vize Başvuru Formu

· Geçerli Pasaport

· Biyometrik Fotoğraf

· İngiltere’de yasal konaklama - kalma izni

· Varsa eski pasaportlar

· Tüberküloz test sonucu (T.C vatandaşları için gereklilik bulunmuyor)

· Evlilik cüzdanı

· Vukuatlı nüfus kayıt örneği

· Varsa geçmişte yapılan evliliğin bitişini kanıtlayan belgeler

· Çalışma veya güncel öğretim durumunu gösteren belge (iş yerinden alınan çalışma kanıt belgeleri, resmi öğrenci belgesi vb.)

· A1 İngilizce sınav belgesi


İNGİLTERE’DEKİ EŞTEN İSTENEN BELGELER

· Banka hesap dökümleri (hesap sahibinin ismine olmalı ve son 6 ayı göstermeli)

· İngiltere’deki birikimleri gösteren belgeler

· Banka hesabının açıldığı tarih ve güncel bakiyeyi gösteren belge

· Son 6 aya ait maaş bordroları

· Gelir dökümü ve ödenen vergileri gösteren belge

· İş yeri sahibi ise; ticari işletmeye ait hesap dökümleri

· Varsa kira geliri belgeleri


EV VE İKAMET DETAYLARI

Yaşanacak evin detaylarını içeren belgeler:

· Eşlerin doğum belgeleri

· Evlilik belgeleri

· Varsa önceki evlilikle ilgili boşanma belgeleri

· Evlilik öncesi nikah, nişan vb. günlerde belgeli fotoğraflar ve birlikte olunduğuna dair farklı zamanlardan belgeler, fotoğraflar

· Eşlerin telefon ve diğer iletişim görüşme kayıtları
Tüm Hakları Saklıdır @ Sitedeki içerikler bilgilendirme amaçlıdır